Nazaj na domačo stran

Piši nam

Na spletne strani FDV

 

Domača stran > študij mednarodnih odnosov > Predstavitev študija

 

Študij mednarodnih odnosov združuje:
 
- Zunanjo politiko in diplomacijo;
- Mednarodno pravo;
- Mednarodno politično ekonomijo in mednarodne ekonomske odnose;
- Mednarodne organizacije, vključno z Evropsko unijo;

-

Vrsto problemskih področij, s katerimi se srečujemo v mednarodni skupnosti: razvojne probleme, varstvo človekovih pravic in narodnih manjšin, urejanje svetovnega gospodarstva, zagotavljanje mednarodne varnosti in upravljanje mednarodnih konfliktov.

-

Regionalno dimenzijo: poglobljen študij evropskega integriranja in drugih regionalnih organizacij ter problemov.

Posebna pozornost je namenjena študiju tujih jezikov (študenti namreč poglabljajo svoje znanje dveh tujih svetovnih jezikov v času celotnega študija) ter pridobivanju metodološko-teoretičnih in praktičnih veščin (npr. tehnike pogajanj), ki študentkam in študentom dajejo odlično osnovo za poglobljeno raziskovanje mednarodnih odnosov in delovanje na področju mednarodnih odnosov.

Interdisciplinarnost, metodološko-analitična podkovanost, obvladovanje pogajalskih in retoričnih veščin ter sposobnost jasnega in strokovnega izražanja v slovenskem in še vsaj dveh tujih jezikih so temeljne odlike diplomantov mednarodnih odnosov, ki odpirajo vrata najrazličnejših institucij. Naše diplomante najdete v javnem in zasebnem sektorju, v Sloveniji in po svetu, zaposleni so na področju zunanjih zadev , evropskih integracij, na ekonomsko-poslovnem področju, v vladnem sektorju, tako univerzalnih kot regionalnih organizacijah, v nevladnem sektorju, na vodstvenih položajih, v novinarstvu in na področju odnosov z javnostmi, v političnih strankah in nenazadnje tudi v znanstveno-raziskovalnih institucijah doma in v tujini. O tem, kje vse se zaposlujejo naši diplomanti, izveste več pod kariera.

 
 
 
 

Kaj so mednarodni odnosi?

 

Pouk v veliki predavalnici

Ekskurzija v Bruselj

Obisk komisarke EU za okolje Margot Walstrom

Na vrh strani

 
© 2005-2010 FDV - Katedra za mednarodne odnose
Oblikovanje / izvedba: